desayunos, Recetas dulces, snacks, vegano

Muffins veganes de moniato, xocolata i cúrcuma

Aquestes muffins (o potser son magdalenes??…si segueixes llegint, podràs conèixer com podem distingir entre muffins, magdalenes i, per descomptat, els cupcakes). Sigui el que hagin de ser, son espectaculars i perfectes per a la tardor. El moniato és un dels seus ingredients estrella; a més, és un dels meus aliments favorits en aquesta època de l’any. Per altra banda, aquesta recepta està pensada per a no contenir gluten. Per això, hem de fer servir flocs de civada certificats sense gluten. Tot i així, si no n’ets al·lèrgica o intolerant, o simplement, si la civada que tens no està certificada, pots fer-la igualment sense cap problema. De topping porten, precisament, un crumble d’avellanes i civada, què les hi donarà un toc cruixent per fora, però quedant esponjoses per dins.

I ara, us deixo amb la recepta!

Ingredients per a les muffins (12 un. aprox.):

 • 2 «ous» de llinosa (2 c.s.* de llavors de lli moltes, barrejades amb 6 c.s. de’aigua, i deixades en repòs 10′).
 • 1 plàtan canari madur (és important que estigui força madur)
 • 2/3 de tassa de puré de moniato rostit o cuit (sense la pell)
 • 3-4 c.s. d’oli de coco eco
 • 4 c.s. de xarop d’atzavara eco
 • 1 c.s. de cúrcuma eco en pols
 • 1 c.p.* de canyella en pols (millor de Ceylan)
 • 1 tassa de flocs de civada fina (pots fer servir flocs de civada certificada sense gluten).
 • 1/3 de tassa de farina de blat sarraí eco
 • 1/3 de tassa de farina d’ametlles
 • 2 c.c. de bicarbonat
 • 1 polsim de sal fina no refinada
 • 1 c.c.* de vainilla en pols eco (si no en trobessis en pols, pots fer servir la mateixa quantitat d’essència de vainilla).
 • 1 tassa de nibs de xocolata negra (mínim amb 70% de cacau)

Ingredients per al Crumble:

 • 4 o 5 c.s. de flocs de civada fina
 • 1 c.s. de xarop d’atzavara eco
 • 1 c.p. de cúrcuma en pols
 • 1 c.s. d’oli de coco
 • 1 grapat d’avellanes crues picades

(*c.s. =cullerada sopera c.p.: cullerada de postres c.c.: cullerada de cafè)

Sabies què?.…,les magdalenes contenen oli, mentre que muffins i, sobretot, els cupcakes, fan servir mantega.

Les magdalenes solen ser més esponjoses que les muffins i incorporen petites bombolles d’aire en la massa perquè es baten durant més temps que les muffins i els cupcakes. Per això, les muffins solen ser més planes que les magdalenes, sense formar un barret gaire gros.

Les muffins poden ser tant dolçes com salades, mentre què magdalenes i cupcakes sempre son dolçes.

Les magdalenes i muffins no solen guarnir-se amb cap topping, però els cupcakes sí, (i molt!)

I ara que ja CONEIXES les diferències, tens clar què és, aquesta recepta???
jo encara no!!

PREPARACIÓ:

Posem el forn a escalfar a 185º C. Preparem els ous de llinassa, barrejant-la amb l’aigua i deixant-la reposar. Mentrestant, xafem el plàtan amb una forquilla dins d’un recipient gros. Desprès, hi afegim: el xarop d’atzavara, el puré de moniato, els ous de lli, l’oli de coco (abans l’hauràs d’escalfar uns segons al microones, si estigués solidificat) i la vainilla (si és en essència i no en pols). Barregem tot molt bé.

Processem la meitat dels flocs de civada fins a obtenir-ne una farina. Reservem la meitat restant. En un bol diferent, barregem totes les farines (ametlles, civada, blat sarraí), més els flocs de civada sense triturar, la cúrcuma, la sal, la canyella, el bicarbonat i la vainilla (si és en pols). Afegim aquesta barreja al recipient que conté la barreja anterior, per tal d’integrar-ho tot. Un cop obtinguem una massa homogènia, hi afegim els nibs de cacau i acabem de remoure-ho bé.

Ara, hem de greixar l’interior dels motllos de les magdalenes amb una goteta d’oli de coco i amb l’ajuda d’un tovalló o brotxa de cuina. Preparem el topping, barrejant bé tots els seus ingredients. Omplim cada motllo amb la massa dels muffins, sense arribar a omplir-los del tot. Afegim una cullerada del crumble per sobre de cada un, abans de portar-los al forn.

Els deixem coure durant uns 20′ i Voilà! treu-los del forn i deixa’ls refredar una estona abans de desmotllar-los. Aleshores, fes-ho amb cura, amb l’ajuda d’un ganivet i deixa’ls refredar del tot sobre una reixeta. Espero que t’encantin!!

Si ‘animes a fer aquesta recepta i t’agrada, fés-m’ho saber!! m’interessa i m’alegra molt conèixer la teva opinió!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s