CRUDIVEGANO, entrantes, vegano

Salmorejo de préssec

Et presento una recepta diferent al salmorejo clàssic que tant ens agrada i què també és ideal per a gaudir-ne a l’estiu. Està feta amb aliments de temporada i de proximitat, com ara el tomàquet i el préssec. A més, no pot ser més senzilla ni més fàcil de preparar.

Sens dubte, es tracta d’un primer plat fresc i deliciós, alhora que saciant. La recepta original és del Juan Llorca (xef 100 % recomanable). La que us porto avui és la seva versió per a adults (perquè porta pebre de Caiena en pols), tot i què pots fer-la totalment apta pels nens/es, només prescindint de la combinació d’aquesta espècia més el suc de taronja.

Ingredients (per 4 racions):

  • 900 g. de tomàquet pera
  • 240 g. de préssec vermell
  • 100 g. de bastonets de pa integral (jo he fet servir mini torradetes integrals)
  • 1-2 grans d’all
  • 20 g. de sal fina
  • 120 g. de OOVE (oli d’oliva verge extra)
  • Pebre de Caiena mòlta (al gust)
  • Suc natural de 1-2 taronges

Preparació:

Retirem la pell als préssecs. Trossegem els tomàquets i els tirem a una batedora de got amb la resta d’ingredients. Sobretot, recomano que sigues prudent amb el pebre i que hi afegeixis poca quantitat. Al final, sempre podràs posar-hi més, si vols.

Processem tot durant un minut fins a obtenir una textura homogènia. Conserva’l a la nevera fins al moment de servir. Aleshores, pots afegir un rajolí de OOVE per sobre. Ja podreu gaudir d’aquest plat meravellós i saborós!

Què més??...el préssec és una fruita molt lleugera, però molt hidratant, pel seu elevat contingut d’aigua. ens aporta fibra i és rica en vitamina A. També aporta molts minerals, com ara iode, calci, magnesi i potassi.

El tomàquet, per la seva part, té propietats re-mineralitzants similars, a més de ser una font excel·lent d’antioxidants, gràcies al licopé. Aquest és un carotenoide amb propietats antiinflamatòries, entre d’altres. Per exemple, té cura i protegeix la nostra pell de l’exposició a agressions externes, com son els raigs solars. Per això, ara més que mai, hem de parar-hi molta atenció, tant per fora com per dins.

Espero que t’animis a preparar aquesta recepta. Si la proves, fes-m’ho saber a través de les rrss o personalment, me’n farà molta il·lusió!

Salmorejo de préssec

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s